Cicle inicial


....................................................................................................................................La Ribera d’Ebre promou la higiene de mans amb tallers i un concurs de dibuix a les escoles.Rentar-se les mans és un procediment senzill i econòmic, a més de bàsic per prevenir la transmissió d’infeccions. És per això l’Organització Mundial de la Salut (OMS) celebra cada 5 de maig el Dia Mundial de la Higiene de Mans.


L'alumna Sofia Sofrane ha estat la guanyadora de la nostra escola.

Enhorabona Sofia ! Cal recordar que l’exposició dels dibuixos guanyadors es pot visitar durant tot el mes de maig a la Biblioteca de Móra d’Ebre.
...................................................................Cançó "Les Bruixes"

Aprofitant el projecte que treballàvem a classe sobre "Bruixes i Bruixots", vam aprendre amb la senyoreta de música, una cançó amb la que ens ho vam passar d'allò més bé!!! 


Mireu, mireu !


.................................................................


   XERRADA INFORMATIVA : HIGIENE DE MANS 
La xerrada pretenia  conscienciar als alumnes  de la importància de rentar-se les mans per afavorir la higiene i prevenir la transmissió d’ infeccions.A la nostra escola la infermera Paqui Monterroso va ser l'encarregada d'explicar als alumnes com  realitzar correctament  aquest hàbit d'higiene.CONCURS DE DIBUIX :
EM RENTO LES MANS QUAN TOCA 
Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la higiene de mans es va fer l'entrega de premis del concurs de dibuix "Em rento les mans quan toca".Els dibuixos tots giraven al voltant d'aquesta temàtica. L'acte va tenir lloc al Consell Comarcal de la Ribera d' Ebre i han estat 13 els escolars premiats.
L'alumne ELOI FARNÓS  ha estat el guanyador del concurs en el qual hi van participar els alumnes de primer de cicle inicial de l'escola.MOLTES FELICITATS ELOI !!


......................................................................


SANT JORDI 2014...................................................................................SETMANA CULTURAL 2012
El dilluns 25 de febrer els alumnes de pàrvuls i cicle inicial de l'escola vam fer una visita a veure els gegants , els nans , els dimonis  i les bèsties del correfoc.Aquesta activitat la vam realitzar amb la col·laboració de Juanito i Jové que formen part del Grup Cultural de Rasquera.
Tots vam estar molt il·lusionats durant tota la visita ,ja que a més de poder veure tots aquests personatges també  ens van deixar posar els caps dels nans , el cap del dimoni gran i el vestit dels dimonis petits.El dilluns 18 de febrer pel matí els alumnes de pàrvuls i cicle inicial vam realitzar una sortida pel poble. Durant tot el recorregut de la sortida ens va acompanyar Santi.Vam visitar diferents llocs.
Al consultori mèdic ens va rebre la Paqui que és la nostra infermera .Ens va ensenyar les sales on visiten ella i el metge.
Després vam anar a l'església i allí el mossén ens va explicar moltes coses: perquè es diu església de Sant Joan,el nom de les imatges ,la pila baptismal,el cofessionari ...
Santi ens va portar també  al carrer  on  està el que fa molts anys era la presó.
I per acabar vam anar a l'ajuntament .Allí ens esperava l 'Olga per explicar-nos quines activitats es fan  a les diferents sales, quina feina fa la gent que hi treballa ...Vam poder veure també com Santi feia un pregó,ens va dir que haviem d'estar molt callats perquè sinó ens sentirien per tot el poble.I per acabar vam visitar la sala de correus on la Sònia ens va explicar en que consisteix la seva feina.


El dia 18 de febrer els alumnes de Pàrvuls i Cicle Inicial vam rebre la visita de Pepe , que ha sigut pastor, l' Agustí i l' Emma per explicar-nos coses sobre la cabra blanca de Rasquera.
Ens van portar dos cabridets i també diferents estris que utilitzaven els pastors abans  i d'altres que s'utilitzen ara.Tots els alumnes prèviament vam preparar unes preguntes relacionades amb el tema per a que ells aquell dia ens les anèsssin responent.Ens van explicar moltes coses que no sabiem .
El que més ens va agradar va ser poder tocar els cabridets !!.